Особистий кабінет – інструмент для комунікації з замовником.
Клієнти час від часу відволікають менеджерів питаннями по узгодженню комерційної пропозиції, статусу виконання замовлення. Корисною функцією Odoo є можливість замовнику користуватись Особистим кабінетом.

Клієнти час від часу відволікають менеджерів питаннями по узгодженню комерційної пропозиції, статусу виконання замовлення. Корисною функцією Odoo є можливість замовнику користуватись Особистим кабінетом. Це допоможе зберігати всю інформацію, для мінімізації конфліктів, не відривати менеджера дзвінками для погодження інформації.

Особистий кабінет клієнта

Особистий кабінет замовника можна використовувати для узгодження комерційних пропозицій, виправлення рахунків, інформування про статуси замовлень та заборгованість по оплаті рахунків.



Замовник використовуючи свій кабінет має можливість підтвердити замовлення, відмовитись або додати коментар. Отримана інформація від замовника з’явиться в інформаційній стрічці менеджера.

Особистий кабінет зберігає інформацію про всі замовлення клієнта, а також про актуальні статуси.


Зв'яжіться з нами щодо будь-яких питань, пов'язаних з нашою компанією або послугами.

Дякуємо за ваше повідомлення

Наша команда зв'яжеться з вами як тільки зможе.
А поки запрошуємо вас відвідати наш веб-сайт.


Поділіться нашою статтею з друзями:

Поділитися

Увійти залишити коментар
Модуль Електронне навчання для працівників та клієнтів
В збірці, яку ми пропонуємо своїм замовникам встановлений модуль Електронне навчання, який може стати хорошим посібником та помічником для співробітників. Даний елемент можна використовувати як для співробітників, так і для клієнтів.